ALLIN > lifestyle > טיפים > דרכים טבעיות לשיניים לבנות! רוקחים במטבח

דרכים טבעיות לשיניים לבנות! רוקחים במטבח

Spices and herbs on white background

Spices and herbs on white background

דרכים טבעיות שיסייעו לכם לשמור על היגיינת הפה והלבנת השיניים!

מה גורם לשיניים לצבור כתמים?
יש מגוון סיבות שגורמות לשיניים לאבד את צבען הלבן, לרבות: עישון, גנטיקה, גיל, חבלות, סתימות לקויות, הזנחה בהגיינת הפה, טיפולי שורש, שתייה מרובה של יין, שתיה קלה חומצית כמו מיצי הדרים או קולה שעלולים לשחוק את שכבת האמייל שעל השן.

צמחים, תבלינים ופירות להגנת השיניים


כדי לייצר מערך הגנה טבעי לשיניים בבית ולהפוך אותן חזרה ללבנות ומבריקות יש להצטייד ברכיבים הבאים:

  1. תבלינים וצמחי מרפא לתמיכה בשיניים 
  • עלי רוזמרין טריים או יבשים– ידועים כמונעי עששת, מסירי פלאק בשיניים ומלביני שיניים.
  • זרעי סלרי – מסירי פלאק, מסייעים "לעשות פילינג" לשיניים, מבלי לפגוע באמייל.
  • זרעי קצח – מכילים מינרלים רבים שיתרמו לבריאות חלל הפה.
  • תבלין ציפורן טחון- נחשב למסיר פלאק מבלי לפגוע באמייל השן.
  • ג'ל אלוורה מהחלק הפנימי של העלים– בעל יכולת ניקוי וחיטוי חזקה להגיינת הפה.
  • שמן אתרי "עץ התה"- נחשב למלבין שיניים, מונע ומסיר אבנית מהשיניים בלי לפגוע באמייל, מונע ריח רע ואנטי דלקתי לחלל הפה.
  • "מסטיקה" (גרגרי שרף אלת המסטיק) – לעיסה שלו מורידה חומציות בחלל הפה, מטפלת בדלקות אנטי מקרוביאלית ותורמת להלבנת השיניים.
  • קיסמי זוטא מגבעולי הצמח – מכילים חומרי חיטוי חזקים לחלל הפה.
  1. פירות/ תכשירים מפירות  
  • תותים טריים– מכילים חומצה מאלית המסירה כתמים מהשן, כמו כתמי סיגריות ויין מבלי לפגוע בציפוי האמייל של השיניים.
  • קליפות לימון /תפוז– הקליפות מכילות מינרלים וויטמינים כמו אשלגן וברום התורמים לחלל הפה ולהבנת שיניים.
  • חומץ תפוחים– מסיר כתמים בעיקר של קפאין וניקוטין, עלול לפגוע באמייל ולכן כדאי להשתמש בכמות קטנה ומיד אחרי הצחצוח איתו יש לצחצח עם משחת שיניים רגילה.
  • שמן קוקוס– מכיל נוגדי חמצון רבים, אנטי חיידקי וידוע כמלבין שיניים.
  • שמן זית– אוצר של חומרים לתמיכה בשיניים ובריאות החניכיים וגם חומר גלם נהדר לרקיחת תכשירים בגלל יכולתו להעביר אליו חומרים מצמחים שנשרה בו.
  • קליפת בננה– מכילה מינרלים רבים שישמשו לניקוי חלל הפה.
  • מיץ רימונים סחוט טרי- עשיר בנוגדי חמצון רבים ולכן ייסיע להסרת כתמים ומניעת הצטברות פלאק.

 

רוקחות במטבח; מתכונים להגנת השיניים והלבנתן


ניתן לגוון ולהכין מחומרי הגלם המומלצים לעיל מגוון מוצרים – נוזלים לגרגור ושטיפת פה, משחת שיניים טבעית, שייק לגרגור ושתיה לתמיכה בהגיינת הפה, קיסמי שיניים ועוד.

  1. הכנת משחת שיניים
    משחה יומית וטרייה מטחינה גולמית ותבלינים – אופן ההכנה: מוסיפים לכף טחינה גולמית כל בוקר רבע לימון, כפית חומץ תפוחים, קמצוץ מלח שולחני, רבע כפית זרעי סלרי ורבע כפית זרעי קצח טחונים. מצחצחים בעזרת משחה זו היטב ולאחר מכן שוטפים את הפה. מומלץ לחזור על הפעולה כל יום במשך מספר שבועות עד להלבנה ובכל מקרה כטיפול מונע לעששת ולהסרת פלאק.
  • משחה על בסיס שמן קוקוס לשמירה במקרר ושימוש יומיומי– אופן ההכנה: ערבבו כף שמן קוקוס עם כף סודה לשתיה עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו: 5 טיפות שמן אתרי מנתה, 5 טיפות שמן אתרי עץ התה, חצי כפית חומץ תפוחים, כפית חימר ירוק וערבבו שוב. את המשחה יש לשמור במקרר, להוציא כל יום, לצחצח היטב ולשטוף.
  1. הכנת קיסמי שיניים בבית
    קיסמי זוטא לבנה וענפי זית דקים– הרמב"ם המליץ על שימוש בקיסמי שיניים מזוטא לשמירה על היגיינת הפה (העדה האתיופית משתמשת עד היום בקיסמי ענפי זית). לצורך כך, הצטיידו בענף דק מצמח הזוטא או הזית, הסירו את העלים וייבשו למשך כמה ימים. הכינו ממנו מקל קטן עם קצה שפיצי ונקו בעזרתו את השיניים. חוץ מניקוי ופינו הפסולת, ישמש המפגש בין הצמח לשיניים וחלל הפה כמפגש נהדר לחיטוי והלבנה.
  1. שטיפות פה
    אופן ההכנה: חלטו בכוס מים חמים כף של עלי רוזמרין למשך 10 דק' וסננו את העלים. הוסיפו מי חמצן 3% בכמות דומה, רבע כפית חומץ תפוחים וכפית ג'ל אלוורה טרייה וערבבו היטב. טבלו את המברשת בנוזל ושפשפו היטב את השיניים, בנוסף גרגרו מהמים למשך כמה שניות. את הנוזל ניתן להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר.
  2. שייק מפירות לתמיכה בהיגיינת הפה
    הכניסו לבלנדר חצי כוס מים, 10 תותים טריים, קליפת בננה באורך 10 ס"מ (לא חובה), קליפה של רבע תפוז, חצי תפוח, רבע כפית חומץ תפוחים וכף גרגרי רימונים. יש לטחון בבלנדר עד לקבלת משקה הומוגני. יש לשתות את המשקה ואת הלגימה האחרונה להשאיר לטובת צחצוח השיניים.
  3. לעיסת מסטיקה
    מסטיקה זהו שרף שהתגבש המופיע בצורה של כדורים קטנים שניתן להשיג בחנויות התבלינים. יש ללעוס במשך היום כמה דקות כל פעם גרגר מסטיקה אחד (הלעיסה לא ממוססת את הגוש וניתן ללעוס שוב ושוב).

בהצלחה!

המידע באדיבות אבי ציטרשפילר,
חקלאי, הרבליסט קליני ובעלי "חוות דרך התבלינים"
בבית לחם הגלילית. 04-9533405

*צילום המחשה: freepik

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט