ALLIN > בלוגים > החיים עצמם > מתכון לפי מצב רוח #8 – היום יום הולדת

מתכון לפי מצב רוח #8 – היום יום הולדת

מתכון לפי מצב רוח #8 – היום יום הולדת

נועה שאופה מכל הלב והנשמה.. אצלה הכל אישי במיוחד!
בכל שבוע תזכו לטעום יום מעניין שהיה לנועה ובעקבותיו מתכון שווה במיוחד לפי מצב הרוח.

השבוע אישי היקר, בעלי שיחיה, בן זוגי החוקי – חוגג 45 קיצים מלאי סטייל (פחחח) וקסם (אמת). עכשיו, אני, בהיותי אני, נמלאתי חדוות הפקות ושאלתי לפני זמן הנדמה כנצח: "מה תרצה לעשות ביום ההולדת שלך?" – האם ליבו המקשיש חפץ בארוחה משוגעת רבת משתתפים ובשרים? מסיבה הוללת? דייט לאור ירח? מה?

לטעמי, חלק מכובד מהכיף הגדול של יום ההולדת, הוא לחכות בהתרגשות ליום הגדול, כמו הפתעה קטנה וטעימה שמחכה בסופו של שבוע אפרורי ומלא בשגרה.

אישי עסוק הוא, כמה עסוק? טוב ששאלתם, כה עסוק/טרוד/מתזז/מתוזז (בחר את במתאים ביותר), שרק בניג'וס ה-358 ניאות לעצור לשנייה ואשכרה להחליט. משהגיע למסקנה המרנינה שטיול רייזרים בצפון עם חברים יהיה אחלה של דבר, הסתבר שלמרבה ההשתאות, אנשים, גם חברים ממש ממש משובחים, קובעים תכניות אחרות אפילו לפני דקה מהמאורע, מפה לשם וכעבור אינסוף התכתבויות עם בני אדם שמתנצלים אבל כבר קבעו ללכת לג'ימבורי עם חמתם, נארוז את עצמנו ואת עוללינו ונפגיז בטיול ממונע סולידי בנחל שקר כלשהו, נשפריץ על עצמנו מים לא קיימים ונשמע צ'יזבטים, אם ירצה השם – נמצא גם מסעדה צפונית טעימה בעלת תג מחיר מוגזם, רק כי היא בלוקיישן על הדן/על הירדן או על הבשור.

כל המיני סאגה הזו עשתה לי קצת חשוב על ימי הולדת – בללי וילדים בספציפי – איזה תענוג היה פעם? כשחגיגת יום ההולדת הגנרית של כל ילידי שנות ה-70' ומעלה כללה תקרובת בדמות ביסלי-במבה, מנה עיקרית: פיתות עם/בלי חומוס ומלפפון חמוץ, משחקי חברה שהכינונו מראש (היוש עטיפת אדם בגלילי נייר טואלט!), בלונים ועוגה אחת שכולם חיכו לה.

בימינו הקדחתניים אנו, ימי הולדת הפכו לפסטיגל משוכלל שכולל אמן קופצני (מדי), יקר (ממש) ורועש (שאלוהים יעזור), שולחן קינוחים מסוגנן על טהרת הנושא ובהתאמה – קאפקייקס מזעריים ועדינים בהתאמה אישית (קמח מלא, סוכר במידה, ללא לקטוז), וילדון שלא מרים הילולה שוות ערך לחבריו, ירגיש כמו חתול אשפתות אומלל. וחבל. יש בפשטות של העוגה עם הסוכריות הצבעוניות כ"כ הרבה אופי ונשמה ששום עוגת קומותיים מבצק סוכר לא תוכל לנפק.

ובקטנה, אך בחשובה – הרגע הזה ביום ההולדת, שבו אתה לוקח שנייה על מנת לעשות סיכום ביניים (אופטימי), חשבון נפש לנפש, השארת השנה החולפת מאחור והדלקת הכוכבים בנוצצים בעיניים לקראת כל היעדים החדשים והמסעירים שבפתח (הם תמיד מסעירים והם תמיד בפתח).

יום הולדת שמח חמוד, מאחלת לך את כל הטוב שיש בעולם ויותר.

אז "איפה איפה איפה איפה העוגה?" – עוגת יום הולדת שלא מפסיקים ליישר גם אחרי שכבר גדולים בשנה

מרכיבים:

כוס קמח תופח

כוס סוכר

כוס שוקולית

כוס שמן

3/4 כוס שמנת מתוקה

שקיק סוכר וניל

כף קקאו

ארבע ביצים

קרם:

חבילת שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

וכעת לקטע המסובך:

מערבבים את כל חומרי העוגה ביחד.

שופכים לתבנית משומנת.

אופים בחום של 180 מעלות.

מוציאים כשהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

שופכים קרם על העוגה החמה.

מצננים בטמפרטורת החדר וכך גם מגישים אותה.

לאחר שהעוגה התקררה, ניתן לעטר בהכל – סוכריות צבעוניות, קצפת, פירות טריים מסודרים יפה, כדורי פררו רושה או רק לנעוץ פרח קטן וצבעוני במרכזה ולהגיש. סופ"ש מהמם!

 

מאת: נועה מלר | צילום: freepik

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט